Czech Society of Lymphology in Brno

1468

ƚvodnƭ slovo

 

VĆ”Å¾enĆ­ a milĆ­ kolegovĆ© lymfologovĆ©, vy, kolegovĆ© s nĆ”mi spolupracujĆ­cĆ­ a sympatizanti!

Dovolte, abych byl netradičně neformĆ”lnĆ­ a sdělil vĆ”m vÅ”em, že za krĆ”tkou dobu se rok s rokem sejde a my vÅ”ichni se mÅÆžeme těŔit na letoÅ”nĆ­ ā€žLYMPHO 2012ā€œ s mezinĆ”rodnĆ­ ĆŗčastĆ­. PoÅ™Ć”dĆ”nĆ­ bylo vĆ½borem ČeskĆ© lymfologickĆ© společnosti svěřeno nĆ”m, brněnskĆ½m a uskutečnĆ­ se tedy v Brně, ve dnech 12. – 13. Å™Ć­jna, a to poprvĆ© pod zĆ”Å”titou ministra zdravotnictvĆ­ ČR.

OdbornĆ½ program bude mĆ­t Å”irokĆ½ tĆ©matickĆ½ rĆ”mec, zaměřenĆ½ předevÅ”Ć­m na novĆ© trendy v patofyziologii, diagnostice, lĆ©Äbě a nĆ”slednĆ© pĆ©Äi v problematice lymfedĆ©mu, dĆ”le na současnĆ© poznatky a zkuÅ”enosti v komplexnĆ­ pĆ©Äi o nemocnĆ©. Tedy dostatečně Å”irokĆ© pole vyzĆ½vajĆ­cĆ­ ĆŗčastnĆ­ky k vyslechnutĆ­ odbornĆ½ch sdělenĆ­ a k aktivnĆ­m diskuzĆ­m. AktuĆ”lnĆ­ problematiku uvedou přehledovĆ© přednĆ”Å”ky, ke kterĆ½m byli pozvĆ”ni přednĆ­ zahraničnĆ­ lymfologovĆ©. MnohohlavĆ½ organizačnĆ­ Å”tĆ”b je připraven zajistit v prostorĆ”ch brněnskĆ©ho VĆ½staviÅ”tě optimĆ”lnĆ­ podmĆ­nky k pracovnĆ­m jednĆ”nĆ­m, odbornĆ½m diskuzĆ­m a neformĆ”lnĆ­m setkĆ”nĆ­m ĆŗčastnĆ­kÅÆ. DoprovodnĆ” vĆ½stava a prezentace firem jistě vytvoÅ™Ć­ vhodnĆ© prostředĆ­ k zĆ­skĆ”nĆ­ a vĆ½měně novĆ½ch poznatkÅÆ ā€“ a času bude dost.

HistorickĆ© město Brno vĆ”s uvĆ­tĆ” citlivě restaurovanĆ½mi pamětihodnostmi, novĆ½mi modernĆ­mi solitĆ©ry (včetně kontroverznĆ­ho orloje), pulzujĆ­cĆ­m studentskĆ½m životem a specifickou atmosfĆ©rou ā€žÅ”tatluā€œ a ā€žoltecuā€œ. Bude-li pÅ™Ć”t počasĆ­, mnohĆ© zaujme nĆ”dhernĆ© okolĆ­ města v barevnĆ©m podzimnĆ­m hĆ”vu. BrněnskĆ” divadla a hudebnĆ­ scĆ©ny představujĆ­ bohatĆ© kulturnĆ­ zĆ”zemĆ­, kterĆ© by nemělo uniknout vaÅ”Ć­ pozornosti. SpolečenskĆ½ večer uspoÅ™Ć”dĆ”me již tradičně ve stylovĆ©m prostředĆ­ vinĆ”rny ā€žU KrĆ”lovny EliÅ”kyā€œ. Nebude chybět bohatĆ½ stÅÆl, modernĆ­ i cimbĆ”lovĆ” muzika a tanec.

Tak tedy ā€“ na shledanou v Å™Ć­jnu v Brně!

prof. MUDr. Karel Benda, DrSc.
prezident kongresu

More on Congress Website

 
Previous articleLymphedema Center in Santa Monica, California
Next articleESL Scientific Awards